Vork en Mes

Friday, October 05, 2007

Pinguin rondt overname Lutosa af

De West-Vlaamse diepvriesgroentespecialist Pinguin heeft de overname van aardappelverwerker Lutosa afgerond. Met de transactie is een bedrag van 175 miljoen euro gemoeid. Om de overname te financieren wordt voor maximaal 66 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgegeven. De familie Van den Broeke, de vroegere Lutosa-aandeelhouder, investeerde daarbij 20 miljoen euro.


Een kapitaalverhoging van 46 miljoen euro staat open voor het publiek. In de loop van november hoopt Pinguin ook de rest van de financiering rond te hebben. Door de overname verdubbelt Pinguin nagenoeg in omvang en wordt het één van de grootste bedrijven in zijn sector. Rekening houdend met de recente overname van het Britse Padley Vegetables rekent Pinguin op een jaaromzet van 440 miljoen euro.


Lutosa zou daarvan 180 miljoen euro moeten bijdragen, terwijl Pinguin 260 miljoen zou moeten inbrengen. Pinguin wordt voor 51 procent door de Nederlandse Stichting Administratiekantoor (STAK) gecontroleerd. Daarin heeft de familie Deprez van het concern Univeg-De Weide Blik een belangrijke meerderheid. Naast de STAK hebben onder meer ook KBC Private Equity, Degroof Corporate Finance en Coopérative Lur Berri een belang in Pinguin.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home