Vork en Mes

Wednesday, October 31, 2007

Horecapersoneel wil algemeen rookverbod

Meer en meer werknemers uit de horeca zijn te vinden voor een algemeen rookverbod in de horeca. Voorlopig geld dit verbod in België enkel in restaurants. In opdracht van de Stichting tegen Kanker onderzocht Dedicated Research de mening van 600 personeelsleden. Bij 300 onder hen was het verbod van kracht, bij de overige niet.

In tavernes of restaurants waar het rookverbod geldt, vond 59 procent van de werknemers dat het verbod doorgetrokken moest worden naar cafés. In die cafés waar roken nog wel toegelaten wordt waren 34 procent van de personeelsleden te vinden voor een algemeen verbod. Twee jaar geleden lagen de percentages van een vergelijkbare enquête stukken lager: in totaal was slechts 21 procent van de deelnemers voorstander.

Tegen 31 mei 2008, de werelddag zonder tabak, eist de Stichting tegen Kanker dat de regeringsonderhandelaars werk zullen maken van een algemeen rookverbod in de horeca. In tien Europese landen is dit verbod al van kracht, twee andere landen voeren het rookverbod binnenkort in. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home