Vork en Mes

Thursday, October 04, 2007

GIMV investeert in Le Cobourg

De Gewestelijke Investeringsmaatschappij Vlaanderen (GIMV) heeft een belang van 90 procent genomen in Le Cobourg, een Belgische producent van artisanale smeersalades. Le Cobourg startte als traiteurzaak in Brussel, maar groeide uit tot één van de grotere spelers in de markt van smeersalades. De salades zijn te vinden bij slagers, versafdelingen van winkels, snackbars en cateringbedrijven.


Le Cobourg nam onlangs nog sectorgenoot DC Products over en realiseert een jaaromzet van meer dan 12 miljoen euro. Het bedrijf heeft 55 werknemers. De bedoeling is het bedrijf zowel intern als met verdere overnames te laten groeien. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Jan Celis wordt gedelegeerd bestuurder van het voedingsbedrijf. Marc De Cock wordt financieel directeur.


Le Cobourg werd opgericht in 1994. Het bedrijf werkte zich op tot een middelgrote producent van koelverse salades. Het aanbod van Le Cobourg telt meer dan 70 soorten salades. Het verkoopt zijn salades vooral aan groothandels, die op hun beurt de producten leveren aan slagers en snackbars. De salades worden machinaal afgevuld, maar de afwerking gebeurt manueel. In 2001 kwam het bedrijf in handen van het Nederlandse FanoFineFood.


De Nederlandse groep worstelde echter met zware verliezen op de thuismarkt en ging in 2003 failliet. De Belgische tak overleefde het faillissement en Le Cobourg kwam in 2004 volledig in handen van de investeringsmaatschappij Madem uit Knokke. Le Cobourg werd afgesplitst van Subliem, dat een jaar later in handen zou komen van de saladeproducent Uniq. De GIMV probeert nu de hand te leggen op het belang van de minderheidsaandeelhouders van Le Cobourg.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home