Vork en Mes

Sunday, October 28, 2007

Carrefour verkoopt nog uitsluitend scharreleieren

Supermarktketen Carrefour zal in de toekomst alleen nog scharreleieren onder de eigen merknaam verkopen. De maatregel geldt zowel voor de Carrefour-winkels zelf als voor de vestigingen van GB en Express. De supermarktgroep zegt daarmee in te spelen op de verwachting van een aanzienlijk deel van de klanten. Inmiddels heeft Carrefour globaal met een zware omzetdaling te maken.


Carrefour loopt met de omschakeling vooruit op een besluit van de Europese Unie. Het houden van kippen in legbatterijen wordt vanaf 2012 verboden. Carrefour verkoopt jaarlijks ongeveer 100 miljoen scharreleieren. Al deze scharreleieren zijn van Belgische herkomst, terwijl de voeding van de kippen 100 procent plantaardig is en geen genetisch gemanipuleerde organismen bevat.


Inmiddels zouden de Belgische vestigingen van Carrefour echter met een zware omzetdaling geconfronteerd worden. Dat zou te maken hebben met de opmars van Aldi en Lidl en publieke prijsvergelijkingen van Colruyt, die zowel Carrefour als Delhaize met een duur imago opzadelen. De totale omzet van Carrefour zou met 4,4 procent gedaald zijn. Zowel de hypermarkten als supermarkten en ander levensmiddelenwinkels zagen hun omzet flink afnemen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home