Vork en Mes

Wednesday, October 03, 2007

Bruxelles Gourmand vervolledigt assortiment

De winkelketen Bruxelles Gourmand heeft de semi-industriƫle beenhouwerij Romain overgenomen. Beenhouwerij Romain is in de Brusselse voedingsector een begrip. Het bedrijf werd in 1930 opgericht door de familie Romain. Niemand van de derde generatie was echter bereid het bedrijf in handen te nemen. De overname werd gefinancierd met een deel van de opbrengst van de private plaatsing die Bruxelles Gourmand onlangs afrondde.


Daarmee vervolledigt de keten van kwaliteitsvoedingswinkels zijn aanbod gerenommeerde ambachtelijke voedingsbedrijven. De groep overkoepelt ook al de bedrijven Matthys & Van Gaever, Northsea, De Boe, Langendries en Le Cellier du Monde. Op die manier heeft Bruxelles Gourmand een assortiment uitgebouwd dat gaat van wild, gevogelte en vis over koffie en kaas tot wijn en vlees.


Bruxelles Gourmand is in handen van oprichter Philippe Pellegrino (70 procent) en de Gewestelijke Investeringsmaatschappij Brussel (30 procent). Bruxelles Gourmand wil in de lente van volgend jaar naar de beurs. Eind volgend jaar komt er een eerste fijnproevershal in Waterloo. De consument zal daar de producten van de verschillende bedrijven uit de groep kunnen kopen. Bruxelles Gourmand mikt op vijf of zes dergelijke hallen in en rond de hoofdstad.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home