Vork en Mes

Wednesday, October 24, 2007

Brouwers tegen waarschuwing zwangere vrouwen

Begin oktober voerde de Franse regering een maatregel in die producenten van alcoholische dranken verplicht een pictogram op het etiket te publiceren dat zwangere vrouwen moet waarschuwen voor de gevaren van alcohol voor hun ongeboren baby.De Belgische bierbrouwers zijn niet gelukkig met het Franse initiatief.

Philippe Moortgat, belgisch bierbrouwer: ‘We begrijpen dat zwangere vrouwen best geen alcohol drinken maar we geloven niet dat de doelgroep het pictogram echt zal zien.’ Dat pictogram stelt een zwangere vrouw voor die een glas drinkt, met een rode streep erdoor. ‘Om te beginnen wordt de helft van het bier via de horeca verkocht. Bij vatbier of zelfs bij flesjes kijk je niet meteen naar wat erop staat.’ Vervolgt Moortgat. Volgens hem is een doelgerichte aanpak via de gynaecoloog veel efficiënter.

Het etiket zal ook hier op een aantal alcoholische dranken verschijnen. Niet alle brouwers voorzien immers een ander etiket per exportland. De Belgische brouwers vrezen dat ook andere landen zulke waarschuwingen op etiketten zullen eisen. Finland zou een algemene waarschuwing voor de gevaren van alcohol op de flesjes willen en het Verenigd Koninkrijk denkt aan een vermelding van de eenheden die een bepaalde consumptie bevat. De Belgischr regering overweegt tot nu toe geen waarschuwing voor zwangere vrouwen. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home