Vork en Mes

Sunday, October 21, 2007

Belg betaalt meer bij Franse champagneboer

Belgen die denken zaakjes te doen door hun champagne te kopen in Frankrijk, komen bedrogen uit. Franse champagneboeren rekenen Belgische klanten tot 30 procent meer aan. Bovendien kost de drank in warenhuizen over de grens gemiddeld hetzelfde of zelfs iets meer dan in Belgische supermarkten. Dat blijkt uit een onderzoek van Alain Bloeykens, de organisator van wijnbeurs Megavino.


De Franse champagneboeren blijken een speciaal regime te hanteren voor Belgische klanten. De grote champagnehuizen gaven toe dat ze aan Belgische klanten tot bijna één derde meer vragen, om op die manier hun Belgische distributeur te beschermen. Bij de kleinere champagneboeren gaf ruim de helft zonder meer toe dat ze een speciaal tarief hanteren voor Belgen en Engelsen. Daarbij werd gewag gemaakt van een meerprijs van 30 procent.


De Belgische warenhuizen blijken volgens Alain Bloeykens dan weer ongeveer dezelfde prijzen te hanteren. Colruyt is in de meeste gevallen zelfs goedkoper. Nog altijd trekken heel wat landgenoten over de grens om hun champagne te kopen omdat ze ervan overtuigd zijn geld uit te sparen. Die rechtstreekse import van champagne door Belgen wordt geschat op twee tot drie miljoen flessen per jaar.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home