Vork en Mes

Friday, October 19, 2007

All Crump overgenomen door Natra

All Crump, producent van chocoladepasta, wordt overgenomen door het Spaanse voedingsbedrijf Natra. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 45 miljoen euro. All Crump, dat gevestigd is in Malle, behoort naar eigen zeggen tot de drie grootste Europese chocopastaproducenten voor huismerken. Dankzij de overname kunnen de twee groepen samen grondstoffen inkopen en hebben ze ook dezelfde klantenkringen.


All Crump heeft een honderdtal medewerkers en produceert ruim vierhonderd verschillende artikelen. De klanten bevinden zich in vijftig landen. All Crump was voor 60 procent eigendom van de investeringsmaatschappij Cobepa, die vorig jaar het aandelenpakket van Gilde Participaties overnam. Het management van All Crump had de rest van de aandelen in handen. De overname zou geen gevolgen hebben voor het Belgisch personeel van All Crump.


All Crump is gespecialiseerd in de productie van chocolade- en hazelnootpasta. Het verkoopt zijn producten aan supermarktketens onder hun eigen huismerk en is in dat segment één van de Europese marktleiders. All Crump heeft ook enkele eigen merken, zoals Pralinutta en Crumpy. Natra is gevestigd in Valencia en is gespecialiseerd in diverse chocoladeproducten, zoals tabletten, repen en pralines. Het Spaanse bedrijf is ook actief met huismerken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home