Vork en Mes

Friday, October 12, 2007

Akkoord rond sluitingen Super GB

De directie van de supermarktketen Carrefour en de vakbonden hebben een sociaal akkoord bereikt over de geplande sluiting van zestien vestigingen van de groep Super GB. Door de sluitingen, die gepland zijn voor het einde van dit jaar, verdwijnen ongeveer 900 jobs. Dat is zowat een zesde van het personeelsbestand. Er wordt echter benadrukt dat er geen naakte ontslagen zullen vallen.


Het akkoord voorziet onder meer in brugpensioen op 58 jaar, het verlagen van brugpensioen tot 55 jaar indien het ministerie van tewerkstelling daarvoor zijn toestemming verleent, een tijdskrediet op 50 jaar, mutaties voor het personeel van de supermarkten die moeten sluiten naar hypermarkten en nabij gelegen supermarkten en vrijwillige vertrekkers. De reorganisatie werd voor de zomer aangekondigd.


Carrefour België verwees voor de herstructurering naar een gebrek aan groei in de betrokken winkels en de snel stijgende loonkosten. Volgens de groep was het een onhoudbare situatie die het voortbestaan van de rest van de groep bedreigde. Carrefour overkoepelt behalve de GB-supermarkten met 78 geïntegreerde en 431 franchisewinkels ook 56 hypermarkten. De groep telt in België in totaal 17.000 werknemers.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home