Vork en Mes

Thursday, September 13, 2007

Univeg neemt Franse Kapoté over

Het Belgische groente- en fruitconcern Univeg neemt het Franse Kapoté International over. Kapoté is vooral actief in Groot-Brittannië en Frankrijk en heeft zich hoofdzakelijk gespecialiseerd in exotisch fruit. Door de overname krijgt Univeg toegang tot de wereldwijde bananenmarkt. De jongste drie jaar is de omvang van Univeg vervijfvoudigd. Dat was het gevolg van een reeks overnames.


De Franse groep Kapoté realiseert een omzet van 230 miljoen euro. Het bedrijf heeft productie-afdelingen in Afrika en Zuid-Amerika. De stichtersfamilie Azoulay heeft er nog steeds de controle, maar de leden zijn ondertussen de zestig gepasseerd. Daarom gingen ze op zoek naar een partner. Univeg stelt dat Katopé perfect complementair is met de eigen activiteiten.


De voornaamste activiteit van Katopé, goed voor een omzet van 230 miljoen euro, is exotisch fruit, zoals mango's, lychees en ananassen. Het bedrijf controleert net zoals Univeg de hele distributieketen tot bij de klant. Die klanten zijn vooral supermarkten. De belangrijkste afzetmarkt van het Franse bedrijf is Groot-Brittannië, waar Univeg niet actief is in groenten en fruit. In de tweede markt, Frankrijk, is de Belgische groep erg klein.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home