Vork en Mes

Sunday, September 23, 2007

TerBeke Pluma neemt Berkhout over

TerBeke Pluma, de vleeswarendivisie van de Ter Beke-groep, heeft het Nederlandse Berkhout Verssnijlijn overgenomen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 12,5 miljoen euro. Berkhout is één van de grootste Nederlandse specialisten in het versnijden en voorverpakken van fijne vleeswaren. Door deze overname wordt TerBeke Pluma de tweede grootste versnijder en voorverpakker van vleeswaren in Europa.


TerBeke Pluma neemt 100 procent van de aandelen van Berkhout over. Tijdens de volgende twee jaar is nog een aanvullende koopprijs mogelijk, afhankelijk van het behalen van de doelstellingen. Berkhout werd in 1988 opgericht en telt vestigingen in Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht, waar in totaal 160 mensen werken. Het Nederlandse bedrijf zal dit jaar een omzet neerzetten van ongeveer 42 miljoen euro.


De markt van voorverpakte vleeswaren blijft in heel Europa sterk groeien. In Nederland wordt al 92 procent van de charcuterie op die manier verkocht. Het gaat volgens TerBeke ook in België heel hard. Twee jaar geleden werd 40 procent van de vleeswaren op de Belgische markt voorverpakt verkocht, maar dit jaar gaat dit 65 procent. Retailketens hebben volgens TerBeke steeds minder bedieningsactiviteiten in hun winkels.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home