Vork en Mes

Saturday, September 01, 2007

PIVA krijgt eerste vrouwelijke directeur


Ann Cleemput neemt bij de start van het nieuwe schooljaar de leiding Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen (PIVA). Ann Cleemput is de opvolgster van Rogier Gysemans, die negen jaar lang directeur was van de school, die vaak bestempeld wordt als de referentie op het gebied van horecaopleidingen. Ann Cleemput was al vier jaar adjunct-directeur van de school.


Tijdens het directeurschap van Rogier Gysemans kregen de gebouwen een grondige facelift en werden ze aangepast aan de noden van een moderne steeds evoluerende maatschappij. Tevens voerde hij een uniform in. Dat was een heet hangijzer, maar is inmiddels meer dan aanvaard. Rogier Gysemans zorgde ook voor de oprichting van de afdeling toerisme, als logische toevoeging aan een hotelschool.


Sinds twee jaar kent de PIVA weer een groeiend leerlingenaantal. Rogier Gysemans startte ook in het buitenland een aantal Europese projecten op die de school internationale bekendheid gaven. De jongste vier jaar werkte Rogier Gysemans nauw samen met zijn adjunct Ann Cleemput. Daarvoor stond ze als leerkracht Frans verscheidene jaren voor de klas en was nadien actief als remedial teacher en als vertrouwenspersoon.


Ann Cleemput wordt de eerste vrouwelijke PIVA-directeur. Zij wil in eerste instantie het masterplan van de school afwerken, maar ook aandacht besteden aan de renovatie van de speelplaatsen, de toegang tot de school en de parking. De invoering van nieuwe didactische methoden en evaluatievormen, vooral op het gebied van attitudes, staan eveneens op het programma.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home