Vork en Mes

Thursday, September 27, 2007

Milcobel neemt Antwerpse Kaascentrale over

Het zuivelbedrijf Milcobel neemt een participatie in het kapitaal van de Antwerpse Kaascentrale (AKC) uit Ranst. Milcobel probeert naar eigen zeggen al een tijdje om met zijn activiteiten dieper door te dringen in de keten. Daarnaast behoort consumentenkaas tot de kernactiviteiten van Milcobel. AKC realiseert een omzet van bijna tien miljoen euro en heeft een 35-tal personeelsleden


Daarnaast beschikt het bedrijf ook over een eigen productieafdeling voor de fabricatie van kaasspecialiteiten. De activiteiten van AKC overlappen gedeeltelijk met die van Kaasimport Dupont, een dochter van Milcobel, maar er zijn ook verschillen. Er zal onderzocht worden hoever er tussen Dupont en de Antwerpse Kaascentrale synergie├źn tot stand gebracht kunnen worden. Details over de transactie werden niet bekend gemaakt.


AKC is gespecialiseerd in de distributie en rijping van kwaliteitskazen. Daarnaast beschikt het bedrijf ook over een eigen productieafdeling voor de fabricatie van kaasspecialiteiten, waaronder de merken Paschka en Oliviana. Op korte termijn verandert er niet veel bij het bedrijf. Maar Milcobel zegt wel volop bezig te zijn met het bestuderen van mogelijke synergie├źn met Kaasimport Dupont.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home