Vork en Mes

Friday, September 14, 2007

Kim’s Chocolates verhuist naar Tienen

Chocoladefabrikant Kim's Chocolates verhuist van Aarschot naar Tienen. De verhuis heeft te maken aan een gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden in Aarschot. In Tienen wordt gestart met een gloednieuwe productlijn, zodat vanaf volgend jaar aan de klanten vijf lijnen kunnen worden aangeboden. De totale oppervlakte van de Tiense vestiging bedraagt 11.000 vierkante meter. Dat is ongeveer drie keer zoveel als de site in Aarschot.


Met de bouw is een investering van 15 miljoen euro gemoeid. Het bedrijf hoopt in april volgend jaar in Tienen de eerste chocolade te kunnen produceren. Kim’s Chocolates heeft ongeveer honderd medewerkers. Voor hen heeft de verhuis geen gevolgen. De chocoladefabrikant realiseert een jaaromzet van 19,2 miljoen euro. De ingebruikname van het eerste deel van de fabriek is gepland voor het begin van volgend jaar. De volledige oplevering is voorzien voor mei volgend jaar.


De komst van het bedrijf past volgens het gemeentebestuur van Tienen perfect binnen de economische perspectieven van de stad op het gebied van functionele voeding. In dat kader is de stad immers bezig met een aantal partners om een thematische wetenschapspark rond voeding te ontwikkelen. Kim's Chocolate sluit daarnaast ook aan bij de traditie die de stad heeft in de voedingsindustrie.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home