Vork en Mes

Sunday, September 16, 2007

Hot Cuisine naar Verenigde Staten

De voedingsgroep Univeg investeert in een eerste Amerikaanse productievestiging van Hot Cuisine, een specialist in vacuĆ¼m verpakte maaltijden. De vestiging zou in januari volgend jaar geopend worden en vooral produceren voor Food Lion en Bloom. Ook Hanaford zal er een aantal producten afnemen. Univeg kocht Hot Cuisine in 2003 over van Carestel. Hot Cuisine werkt al ruim een jaar aan de aanpassing van zijn menu aan de Amerikaanse eetgewoonten.


Met de bouw van de Amerikaanse vestiging is een investering gemoeid van 22 miljoen euro. Univeg investeert ook elders in lasagnalijnen, ovengerechten en stampot, onder meer voor de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Univeg verzet jaarlijks ongeveer 1,8 miljoen ton producten. Daarvan is 45 procent groenten en 55 procent fruit. Het heeft ook een belangrijke bloemen- en plantentak, die een omzet van 300 miljoen euro realiseert.


Delhaize is al enkele jaren bezig met een upgrading van Food Lion. Daarmee wil Delhaize de groep beter bestand maken tegen huidige en aankomende concurrenten. De Hot Cuisine-technologie in de Verenigde Staten is dezelfde als die in Europa, maar de groep werkt al een jaar aan het aanpassen van het menu aan de Amerikaanse eetgewoonten. Food Cuisine werd in 2003 door Univeg overgenomen van Carestel.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home