Vork en Mes

Saturday, September 15, 2007

De Bruyker en Marmo fuseren

De Vlaamse vleesverwerkingsbedrijven De Bruyker en Marmo fuseren. De nieuwe groep wordt de tweede grootste speler in de toelevering van voedsel aan cateraars, ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants op de Belgische markt. De twee bedrijven vullen elkaar naar eigen zeggen geografisch goed aan. De Bruyker is traditioneel vooral sterk in Oost- en West-Vlaanderen, terwijl Marmo vooral actief is in Vlaams-Brabant en Limburg.


Marmo begon als een slagerswinkel in Averbode. Tien jaar geleden werd het familiebedrijf voor de helft eigendom van Andre De Spiegeleere, terwijl Jan Pauwels de overige 50 procent van de aandelen bezit. Het vleesverwerkend bedrijf breidde in mei dit jaar zijn vestiging in Molenstede nog uit met een extra werkruimte. De twee bedrijven boekten vorig jaar samen een omzet van 44 miljoen euro.


Het fusieconcern heeft ruim 300 werknemers. Op dagen met barbecueweer worden er bij Marmo via interimbureaus ook meer dan zestig tijdelijke werknemers ingeschakeld. Marmo zegt bovendien zijn personeelsbestand jaarlijks met 10 procent uit te breiden. Zeventig percent van de leveringen komt dezelfde dag van de verwerking aan bij de klant. De groep levert zowel in eigen land als in het buitenland.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home