Vork en Mes

Tuesday, September 25, 2007

Co.Br.Ha tegen Belgische tendens in

De brouwerijgroep Co.Br.Ha heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst geboekt van 2,645 miljoen euro. Dat is een stijging met 1,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee gaat Co.Br.Ha in tegen de Belgische markttendens. De groei op de Belgische markt is te danken aan de introductie van een nieuw amberkleurig bier Speciale 1900 en de groei van het fruitbier Mystic.


De netto-omzet daalde in de eerste zes maanden met 1,4 procent tot 40,9 miljoen euro. Die daling situeert zich vooral in de private label-verkoop en de export. De daling in dat private label-segment is nog het gevolg van het afstoten van een aantal weinig rendabele contracten. Voor de tweede helft van dit jaar wordt een druk verwacht van het slechte zomerweer en de aanhoudende prijsstijgingen van de grondstoffen.


De bedrijfswinst kent een bescheiden groei van 1,6 procent tot 4,1 miljoen euro. De tweede jaarhelft is voor Co.Br.Ha naar eigen zeggen slecht begonnen. Dat heeft te maken met het slechte weer tijdens de zomermaanden. Ook de aanhoudende stijging van de grondstofprijzen zou over het volledige boekjaar op de bedrijfswinst kunnen wegen. Gerekend wordt op een stabiele nettowinst in vergelijking met vorig jaar.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home