Vork en Mes

Monday, July 16, 2007

Zwarte chocolade tegen beroertes

Elke dag een hapje zwarte chocolade doet de bloeddruk dalen en vermindert het risico op een beroerte. Dat is de conclusie van een onderzoek van het universitaire ziekenhuis van Keulen. Ze zeggen bewijzen te hebben dat zelfs kleine hoeveelheden zwarte chocolade, 30 calorie├źn, een positieve bijdrage leveren. Volgens de onderzoekers is de daling wel klein, maar toch noemenswaardig.


De onderzoekers deelden de proefpersonen in twee groepen in. De eerste groep moest dagelijks zes gram zwarte chocolade eten, de tweede groep dezelfde hoeveelheid witte chocolade. De groep mensen die zwarte chocolade had gegeten, zag een lichte terugname van de bloeddruk. Bij de anderen werd geen wijziging opgetekend. Diegenen die tijdens het onderzoek zwarte chocolade aten, hebben nadien geen verandering ondervonden in lichaamsgewicht en het niveau van glucose of vetten.


De aanwijzing dat cacao goed is voor de gezondheid is niet nieuw. Ook uit voorgaande onderzoeken bleek dat het de bloeddruk deed dalen. Eerder werd wel gedacht dat daarvoor grote hoeveelheden nodig waren en dat de positieve gevolgen teniet gedaan zouden worden door de hoeveelheid vet en suiker die samengaan met chocoladeproducten. De Britse Heart Foundation wees er wel op dat chocolade toch veel vetten en calorie├źn bevat.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home