Vork en Mes

Wednesday, July 18, 2007

Zeebrugge ziet visaanvoer 5 procent stijgen

De Zeebrugse Visveiling heeft tijdens de eerste jaarhelft haar visaanvoer en omzet zien stijgen. In totaal werd er in Zeebrugge 4,54 miljoen kilogram vis aangevoerd. Dat is een stijging met ongeveer 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In Oostende werd tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 4,46 miljoen kilogram aangevoerd. Dat is een daling met 11 procent.


Van januari tot en met juni werd in Zeebrugge 4,54 miljoen kilogram vis aangevoerd. Dat is een stijging van ongeveer vijf procent in vergelijking met de eerste jaarhelft van vorig jaar. De omzet over dezelfde periode steeg van 21,5 naar 22,3 miljoen euro. De stijging is volgens algemeen directeur Johan Vandesteene te wijten aan de goede service en de goede prijszetting in Zeebrugge.


"In het verleden is een deel van de vloot even naar Oostende uitgeweken,” voerde Johan Vandesteene. "Maar wij zijn een zeer stabiele veiling en dat weet ook de vloot. Daarom is de jongste maanden hebben we een aantal schepen zien terugkeren naar hun thuishaven. Zeebrugge heeft met het European Fish Centre ook de onmiddellijke nabijheid van de visverwerkende sector.”


In de eerste zes maanden van dit jaar werd in Oostende 11 procent minder vis aangevoerd. De omzet is echter wel licht gestegen en ook de gemiddelde visprijs nam toe met 13 procent. Dat blijkt uit cijfers die werden bekendgemaakt door Yves Miroir, de Oostendse schepen voor de vismijn. Hij wijt de dalende aanvoer aan de vangstquota en het uitblijven van visaanvoer uit IJsland.


Er werd in Oostende de eerste zes maanden van dit jaar in totaal 4.465.915 kilogram vis aan land gebracht. De omzet steeg met één procent tot 21,27 miljoen euro in het eerste semester. De gemiddelde prijs voor een kilogram vis nam toe met 13 procent tot 4,76 euro.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home