Vork en Mes

Tuesday, July 17, 2007

Voedingssupplement tegen agressie

Bepaalde voedingssupplementen kunnen jonge gevangen delinquenten beduidend minder agressief maken. Dat blijkt uit het Nederlandse ministerie van justitie, dat daarmee een eerder Brits onderzoek bevestigt. Het betrof voedingssupplementen met multivitaminen, mineralen en vetzuren. Volgens de Britse onderzoekers kunnen de resultaten geëxtrapoleerd worden naar de samenleving, maar daar is volgens de Nederlanders vervolgonderzoek voor nodig.


Amerikaans onderzoek uit de jaren tachtig wees al uit dat het vervangen van junkfood door gezonde voeding de agressiviteit drastisch deed dalen. De studies kunnen echter geen oorzaak geven voor dit fenomeen. Vermoed wordt dat bepaalde voedingsstoffen bijdragen tot een verbeterde stofwisseling in de hersenen. Anderen stellen dat alleen de combinatie van die verschillende voedingsstoffen een effect heeft.


Om verdere duidelijkheid te creëren over de factoren die hierbij meespelen, is volgens de onderzoekers verder onderzoek nodig. Dat zou ook moeten bepalen of opvliegende mensen ook buiten de gevangenis ook gebaat zijn bij zulke voedingssupplementen. De gevangenispopulatie werd vooral gebruikt omdat dit een gemakkelijk te onderzoeken doelgroep is.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home