Vork en Mes

Sunday, July 15, 2007

Vlaamse verdeler voor Chinese paling

Het logistiek bedrijf King Transport, met vestigingen in Hoeselt en Bierset, heeft met de Chinese producent Eternal uit Shanghai een contract getekend voor de distributie van Chinese paling. De diepgevroren vis is vooral bestemd voor de Oost-Europese en Scandinavische landen, in mindere mate voor de rest van Europa. Eerder sloot King Transport ook overeenkomsten voor de distributie van Chinese garnalen en Chinees fruit.


Eternal beschikt even buiten Shanghai over 60 grote cultuurvijvers die elk zo'n 40.000 palingen herbergen. Het bedrijf verwerkt de vis tot individuele en diepgevroren pakketjes van tweehonderd tot zeshonderd gram, die in jumboverpakking en via containers naar Antwerpen worden verscheept. In Hoeselt gebeurt de opslag en distributie voor langere termijn, in Bierset worden de voorraden voor korte termijn bewaard.


Om te beginnen gaat het alles samen om 500 tot 600 palletten, goed voor vier tot zes ton. Later kunnen de volumes - afhankelijk van de vraag – volgens King Transport nog groeien. De eerste levering wordt eind augustus verwacht. Europa kampt blijkbaar met een gebrek aan paling, maar in China wordt de vis in grote hoeveelheden gekweekt. Vooal in de koudere Europese landen, zoals Polen en de Scandinavische landen, is de vraag naar vette vis zoals paling volgens King Transport groot.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home