Vork en Mes

Thursday, May 24, 2007

Veel interesse voor Lutosa

De Belgische aardappelproducent Lutosa staat in de belangstelling van een groot aantal partijen. Het bedrijf, dat in handen is van de Oost-Vlaamse familie Van den Broeke, onderzoekt diverse richtingen voor de toekomst. Lutosa is één van de grote spelers uit zijn sector en haalt jaarlijks een omzet van ongeveer 280.000 ton aardappelproducten, verspreid over 65 landen.


Overnamekandidaten zouden zowel uit de industriële sector als uit de hoek van investeringsfondsen afkomstig zijn. Onder meer een aantal concurrenten van Lutosa hebben zich al gemeld als kandidaat-koper. Lutosa was in 2005 goed een omzet van 163 miljoen euro. Lutosa behoort wereldwijd tot de toptien van aardappelbedrijven, naast concurrenten zoals Canadese McCain, de Amerikaanse spelers Simplot en Lamb Weston, en de Nederlandse groepen Farm Frites en Aviko.


De horeca is samen met cateringbedrijven de belangrijkste afnemer van Lutosa, goed voor de helft van de omzet. Een derde van de omzet komt uit de supermarktsector, zowel onder het eigen merk Lutosa als onder distributiemerken. De rest haalt het bedrijf uit leveringen aan de voedingsindustrie, onder meer voor bereide maaltijden. Meer dan 90 procent van de productie is bedoeld voor de export.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home