Vork en Mes

Saturday, July 28, 2007

Unibake Londerzeel verhoogt productiecapaciteit

De Belgische vestiging van Lantmännen Unibake in Londerzeel – het vroegere Belpan - zal haar productiecapaciteit met 30 procent verhogen. Nu staan er zes productielijnen die 24.000 ton deeg per jaar produceren. Vanaf volgend jaar worden dat acht lijnen met een productiecapaciteit van 31.000 ton. Er worden ook vijftig banen gecreëerd. Vooral in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië werd een marktgroei vastgesteld.


De groep omvat ook fabrieken in Moeskroen en Brussel, maar werd vorig jaar overgenomen door het Deense bedrijf Lantmännen Unibake. Door de integratie in een grotere groep is de afzetmarkt voor met name croissants vergroot. De Pastridor-croissants, die in Moeskroen worden gemaakt, zijn vooral in de Verenigde Staten een hit. Daar worden ze op de markt gebracht via het verkoopkantoor van Lantmännen Unibake in Chicago.


Ook in Groot-Brittannië is de marktpositie verbeterd. De integratie in de Deense groep zorgt dit jaar voor een omzetstijging van een paar procent, bovenop de organische groei die meer dan tien procent bedraagt. De capaciteitsuitbreiding in Londerzeel komt er door de verplaatsing van een bestaande productielijn in Denemarken. De directie van Lantmännen Unibake heeft ervoor gekozen de productie van stokbroden te centraliseren.


De lijn in Denemarken werd onderbenut en gehoopt wordt dat aan die situatie door de overplaatsing een einde kan worden gemaakt. In Londerzeel is men nu bezig aan de afbraak van een bestaand gebouw, dat plaats moet maken voor een nieuwe productiehal waar de machines uit Denemarken een plaats zullen krijgen. Lantmännen Unibake is eigendom van de Zweedse Lantmännen-groep, die toebehoort aan 49.000 Zweedse landbouwers.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home