Vork en Mes

Saturday, June 02, 2007

Ter Beke niet langer geïnteresseerd in NPC

De voedingsgroep Ter Beke heeft niet langer interesse in Normandie Plats Cuisines (NPC), een Franse producent van pastamaaltijden. Dat heeft de voedingsgroep bekend gemaakt. In februari kondigde Ter Beke aan een overname van de Franse producent te overwegen voor de versterking van zijn divisie Fresh Meals. Na een onderzoek is volgens Ter Beke echter gebleken dat een overname toch niet opportuun is.


Nu die overname definitief van de baan is, wil Ter Beke naar eigen zeggen investeren in zijn bestaande vestigingen om de productiecapaciteit voor verse lasagne te verhogen. Daarbij werd onder meer beslist om acht miljoen euro te investeren in zijn vestiging in het Waalse Marche-en-Famenne. Daar zal een nieuwe productielijn worden opgestart. De groep realiseerde het voorbije jaar een omzet van 326,7 miljoen euro. Dat is een stijging met 38,3 procent.


Vorig jaar fuseerde Ter Beke met Pluma, waar men in dit jaar de eerste vruchten van hoopt te plukken. In januari nam de vleeswarendivisie TerBeke-Pluma ook alle aandelen over van de Engelse vennootschap SDF Foods Limited. Daarmee was een bedrag gemoeid van 2,7 miljoen euro. De overname moest de positie van Ter Beke-Pluma op de Engelse markt versterken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home