Vork en Mes

Wednesday, July 25, 2007

Steeds meer succes voor kriekbieren

De Belgische kriekbieren zetten dit jaar hun opmars voort. Dat zegt Theo Vervloet van de Confederatie Belgische Bierbrouwers. Volgens hem worden kriekbieren vooral in het buitenland steeds populairder. Precieze cijfers voor dit jaar zijn er volgens Vervloet nog niet, maar volgens InBev is de productie van Belgische kriekbieren de jongste drie jaar met 17 procent gestegen.


Hoewel de buitenlandse interesse groeit, zijn de Belgische fruitbieren nog altijd geen echt exportproduct. Nochtans lopen de trends naargelang de brouwerij ver uit elkaar. InBev en Alken-Maes zeggen dat hun kriekbieren vooral voor de Belgische markt zijn bedoeld. Bij Liefmans Breweries gaat meer dan de helft van de productie van kriekbieren naar het buitenland. Ook Cantillon ziet de export stijgen.


Er worden wel steeds iets lichtere en vaak zoetere varianten verkocht. "Vooral twintigers, jonge dertigers en vrouwen zijn steeds meer vragende partij voor die commerciëlere bieren,” aldus Theo Vervloet. "Zij verkiezen een iets zoeter biertje boven een gewone pils of een zwaardere trappist. Het is logisch dat de brouwers op die vraag inspelen en het is het normale antwoord op de populaire alcopops, die ongeveer hetzelfde percentage alcohol bevatten.”

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home