Vork en Mes

Wednesday, May 30, 2007

GIMV stapt in salademaker Cobourg

De Gewestelijke Investeringsmaatschappij Vlaanderen (GIMV) investeert in het voedingsbedrijf Le Cobourg uit Roosdaal, een producent van koelverse salades. In 2001 kwam het bedrijf in handen van Subliem uit Westerlo, een afdeling van het Nederlandse FanoFineFood. Het Nederlandse bedrijf ging echter in 2003 failliet, maar de Belgische tak bleef verder actief.


In 2004 kwam Le Cobourg in handen van de investeringsmaatschappij Madem uit Knokke. Het zusterbedrijf Subliem werd verkocht aan saladeproducent Uniq. De GIMV heeft nu een meerderheid verworven in Le Cobourg en wil ook het belang van de minderheidsaandeelhouders van het voedingsbedrijf in handen krijgen. Le Cobourg werd opgericht in 1994. Het bedrijf werkte zich op tot een middelgrote producent van koelverse salades.


Het aanbod van Le Cobourg telt meer dan zeventig soorten salades. Het verkoopt zijn salades vooral aan groothandels, die op hun beurt de producten leveren aan slagers en snackbars. De salades worden machinaal afgevuld, maar de afwerking gebeurt manueel. In 2004 behoorde de onderneming tot de snelst groeiende voedingsbedrijven in ons land. Het behoorde daardoor dat jaar tot de Trends Gazellen van middelgrote ondernemingen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home