Vork en Mes

Wednesday, June 06, 2007

Pinguin neemt Britse Padley over

Het diepvriesbedrijf Pinguin heeft zijn Britse concurrent Padley Vegetables overgenomen. Daarmee verovert Pinguin UK op de Britse markt een aandeel van 22 procent. Dat levert de Belgische groep een plaats op onder de drie grootste Britse fabrikanten van diepvriesgroenten. Financiƫle details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Pinguin neemt het machinepark, de 200 medewerkers en de klantenportefeuille van Padley over.


Padley Vegetables werd opgericht in 1972 door de gelijknamige familie, die ook actief is in tuinbouw en kippenkweek. De verkopers zijn twee broers Padley die meteen ook de grootste leveranciers van de groenteverwerker blijven. Padley realiseerde met zijn fabriek in Boston (Lincolshire) het voorbije jaar een omzet van ongeveer 37 miljoen euro en is daarmee net iets kleiner dan Pinguin UK.


De overname van Padley is volgens Pinguin-topman Herwig Dejonghe strategisch heel belangrijk voor de Belgische groep, die daardoor incontournable wordt op de Engelse markt. Bovendien wordt erop gewezen dat Pinguin en Padley ook bijzonder complementair zijn. Pinguin UK vriest vooral erwten, bonen en wortelen in. Padley zit midden in de streek van de erwtenkweek, maar verwerkt ook bloemkool en broccoli.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home