Vork en Mes

Saturday, June 23, 2007

Le Pain Quotidien in Kietvitcomplex

Le Pain Quotidien, de Belgische keten van gezonde fastfood, heeft in het nieuwe kantorencomplex Kievit, in de omgeving van het Centraal Station in Antwerpen, een nieuwe vestiging geopend. Het is het 45ste Belgische verkooppunt van de keten. In de nieuwe vestiging werd een bedrag van ruim 600.000 euro geïnvesteerd. In Antwerpen bezit Le Pain Quotidien ook al vestigingen langs de Mechelsesteenweg en de Steenhouwersvest.


Le Pain Quotidien werd opgericht in 1990. Vijftien jaar later telde de groep 58 winkels in acht landen. In 2006 verdubbelde de omzet van de groep tot 63 miljoen euro. Tegen 2010 wil de keten een omzet van 268 miljoen euro realiseren, verdeeld over ruim 200 winkels. Daarvoor worden gesprekken gevoerd in Hong Kong en Zuid-Korea. Daarnaast kijkt Le Pain Quotidien ook naar Japan en India.


De ontbijtmaaltijden bij Le Pain Quotidien worden geserveerd met biologische boter, artisanaal bereide chocopasta, siroop, biologisch jam en honing. In plaats van borden wordt het eten opgediend op een eenvoudig broodplankje, geheel in overstemming met het back-to-basics principe van de keten. Voor een ontbijt wordt 8,5 euro betaald. Een zachtgekookt biologisch eitje kost 1,6 euro extra.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home