Internationale prijs voor Leffe Blond
Leffe wordt op dit ogenblik in meer dan zestig landen op de markt gebracht. Het Leffe-bier werd oorspronkelijk gebrouwen door de norbertijnen, die in 1152 de abdij van Leffe stichtten en in 1240 de brouwerij van Saint-Médart, aan de overkant van de Maas, verwierven. De brouwerij werd naar de abdij zelf overgebracht. De abdij bleef eeuwenlang bier brouwen om in het eigen levensonderhoud te voorzien.
In 1796 werd de abdij echter opgeheven door de republikeinen. De brouwerij bleef nog werken tot in 1809. In 1952 verkreeg Brouwerij Lootvoet in Overijse de licentie om bieren onder de naam Leffe uit te brengen. In 1977 werd deze brouwerij overgenomen door Artois, voorloper van het huidige InBev-concern, die de brouwerij in 1980 wegens te kleine capaciteit sloot. Sindsdien worden de bieren gebrouwen door brouwerij in Mont-Saint-Guibert.
Het ITQI bestaat uit professionele juryleden, waaronder Europese topkoks, drankexperts en sommeliers.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home