Liers Vlaaike wil Europese erkenning
Het Liers vlaaike is met 300 jaar één van de oudste streekgebakjes uit de provincie Antwerpen. De bakkers van de Orde werken met een standaardrecept dat weinig afwijkt van het origineel. "Het behalen van een certificaat van streekproduct wint aan belang,” benadrukte Jo Van Caeneghem van VLAM. "Het weerspiegelt de gastronomische identiteit van de stad of gemeente.”
Bovendien levert een erkenning volgens Van Caeneghem ongelofelijk veel promotie op die vaak onderschat wordt. “Mensen komen van heinde en verre om dat ene product nog eens te proeven of te ontdekken,” voerde hij aan. “Momenteel telt Vlaanderen 56 streekproducten. Ten opzichte van andere omringende landen hebben we, wat het Europees label betreft, heel wat achterstand in te halen. Enkel de mattentaarten uit Geraardsbergen zijn erkend.”
De procedure voor zo'n Europese erkenning duurt bijna twee jaar.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home