Vork en Mes

Tuesday, June 19, 2007

Horeca wil actie tegen illegale verkoop

Horeca Vlaanderen eist dat de sociale inspectie zich concentreert op etablissementen die illegaal horeca bedrijven. Volgens de sectororganisatie zouden inspecteurs de opdracht gekregen hebben om bij hun controles voorrang geven aan reguliere horeca en de verdoken horeca ongemoeid te laten. Op die manier kan het alternatieve circuit volgens Horeca Vlaanderen ongestraft aan concurrentievervalsing doen.


Het gaat volgens Horeca Vlaanderen onder meer over boerderijen die langs fietsroutes snacks en dranken verkopen of kantines bij campings en visclubs, maar die voor iedereen de deuren openen. Horeca Vlaanderen wijst erop dat hier evengoed rasechte horecaproducten worden aangeboden, zonder dat de betrokken initiatieven BTW of RSZ moeten betalen, er geen hygiƫnevergunning moet aangevraagd worden en ze ook de vestigingswet niet hoeven na te lezen.


Dat leidt volgens de sectororganisatie tot oneerlijke prijsconcurrentie en het wegpikken van klanten. De federatie zegt dan ook bijzonder ongelukkig te zijn dat de sociale inspectie, althans naar wat een deel van haar leden meldde, dergelijke zaken links moet laten liggen. Ze vraagt dan ook dat alle inspectiediensten meteen en bij voorrang die etablissementen aanpakt die volledig illegaal horeca bedrijven.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home