Vork en Mes

Thursday, June 14, 2007

Haacht verhoogt bierprijs

Brouwerij Haacht gaat volgende maand bierprijzen verhogen. De prijs van het flessenbier zal gemiddeld met 5,5 procent stijgen. De prijsverhoging voor vatenbier blijft beperkt tot 3 procent. Het is de eerste prijsverhoging die Haacht sinds oktober 2005 doorvoert, maar is volgens de brouwerij absoluut nodig om de winstmarge op peil te houden. Daarbij wordt gewezen op de prijsstijgingen van grondstoffen, energie en verpakkingen.


De prijzen van de speciaalbieren Keizer Karel, Goud Blond, Robijn Rood en Speciale 1900 blijven zeker nog tot eind dit jaar onveranderd. De meeste andere brouwers voerden vorige zomer al een prijsverhoging door. InBev maakte voor de zomer van vorig jaar zijn bier gemiddeld 2,8 procent duurder. Ook dit jaar verhoogde de marktleider, bekend van Jupiler en Stella Artois, de prijzen al met 1 procent. In juli komt daar nog eens 2,5 procent bij.


De brouwerij Haacht verkocht de eerste vier maanden van dit jaar 7 procent meer bier in de horeca. Dat zei gedelegeerd bestuurder Frédéric van der Kelen onlangs op de algemene vergadering van Co.Br.Ha, de vennootschap boven de brouwerij. Vorig jaar realiseerde Haacht, goed voor een biervolume van circa 950.000 hectoliter, in de horeca een verkoopstijging van 4 procent, tegen een daling met 2 procent voor de markt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home