Vork en Mes

Sunday, April 15, 2007

Wijnhandelaar Geens failliet verklaard

De fraudeschandalen rond wijnhandelaar Geens uit Aarschot hebben uiteindelijk geleid tot het faillissement van het bedrijf. Daardoor verliezen zeventig werknemers hun baan. De wijnhandelaar kwam eerder dit jaar in opspraak door een grootschalige fraudezaak. Het bedrijf zou jarenlang Franse kwaliteitswijnen aangelengd hebben met goedkope wijnsoorten. De stock van 1,1 miljoen flessen wordt verkocht.


Toen de fraudezaak in februari aan het licht kwam, heeft het parket beslag gelegd op de wijnvoorraad. Daarbij moest volgens de curator 500.000 liter worden vernietigd. Het nieuws deed ook heel wat klanten afhaken. Dat alles leidde tot zware financiƫle problemen, waardoor er de curator niets andere overbleef dan het faillissement aan te vragen. Er blijven voorlopig nog zeventien mensen in dienst om de stock te verkopen.


Het stadsbestuur van Aarschot heeft gezegd gesprekken met de familie Geens af te wachten om te bekijken wat er met de gebouwen van de wijnhandel moet gebeuren. De site vormt immers een bijzonder interessante locatie in het midden van het Aarschotse stadscentrum. Er wordt volgens het stadsbestuur echter voorlopig niet gedacht aan een herbestemming van het gebied.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home