Vork en Mes

Friday, April 27, 2007

Vandemoortele investeert 70 miljoen

Voedingsproducent Vandemoortele bouwt breidt zijn Alpro-vestiging in Wevelgem uit met een nieuwe afdeling. Ook de margarinefabriek in Izegem wordt uitgebreid. Beide projecten vergen een totale investering van ongeveer 70 miljoen euro. In totaal wil Vandemoortele dit jaar een 110-tal nieuwe medewerkers aanwerven, waarvan een 30-tal in België. Dat werd bekend gemaakt tijdens de voorstelling van de jaarcijfers van het bedrijf.


Vandemoortele heeft het voorbije jaar een nettowinst geboekt van 32 miljoen euro. Dat is 15 procent minder dan het voorbije jaar, maar toen werd een absoluut record opgetekend. De daling is volgens Vandemoortele toe te schrijven aan een aantal financiële ingrepen en hogere belastingen. De omzet steeg met drie procent tot 867 miljoen. De sojaproducten en de diepvries bakkerijproducten kenden een stijging met 5 procent, terwijl bij margarines en vetten een groei van 2 procent werd geboekt.


Het bedrijf rekent erop dit jaar een omzet te halen van 925 miljoen euro. Vandemoortele wil zijn activiteiten naar alle lidstaten van de Europese Unie uitbreiden en is sinds kort ook in Turkije en Rusland aanwezig. Bovendien worden ook verder afgelegen markten, zoals Azië, niet uitgesloten van toekomstige operaties.Vandemoortele heeft negentien productie-eenheden en negentien commerciële vestigingen met 3.400 medewerkers in twaalf Europese landen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home