Vork en Mes

Sunday, March 11, 2007

Donderdag wordt vegetarisch

Vrijdag is historisch de dag dat er vis op het menu komt, al is die traditie door de jaren heen fel afgekalfd. De vereniging Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) wil in de lijn van die traditie nu echter de donderdag tot een vegetarische dag maken. Het project wordt gelanceerd in samenwerking met de stad Gent. Op termijn wil EVA Vlamingen zover krijgen dat ze elke donderdag vegetarisch zouden eten.


Op donderdag 15 maart zet een aantal Gentse restaurants speciale vegetarische gerechten op hun menu. Onder meer alle studentenrestaurants van de Gentse universiteit en de Hogeschool Gent nemen aan het project deel, net zoals alle stedelijke scholen, dagverblijven, crèches en peutertuinen. Daarnaast doet ook een aantal andere restaurants in Gent aan het initiatief deel. Met de Veggieboot worden de deelnemers naar enkele restaurants met vegetarische schotels gevaren.


De initiatiefnemers willen met dit pilootproject bereiken dat de Vlamingen op termijn elke donderdag vegetarisch zouden beginnen te eten. "Met groenten blijft men op zijn gewicht en groenten beschermen het hart,” voeren ze aan. “Meer groenten zorgen voor minder kanker. Groenten versterken je botten en ook constipatie wordt verholpen met groenten. Maar ondanks al deze positieve eigenschappen eten de Vlamingen nog te weinig groenten.”

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home