Vork en Mes

Sunday, March 25, 2007

Bavaria introduceert koelbier

De Nederlandse bierbrouwer Bavaria heeft een bier op de markt gebracht dat in het koelvak bewaard moet worden. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Swinckels Volmaakt zal met koelcontainers worden aangeleverd aan de horeca, bierstekers en supermarkten. Het bedrijf zelf heeft het over een onderscheidend, superieur pilsbier.


Het is nog niet helemaal duidelijk of Swinckels Volmaakt in de koelvak zal bewaard worden of dat er afzonderlijke koelvitrines zullen worden gebruikt. Omdat het bier heel eigen typische kenmerken heeft, werd bewust gekozen voor een aparte merknaam. Dat moet volgens de Nederlandse brouwer duidelijk aangeven dat het om een duidelijk ander product gaat dan om het normale Bavaria-bier.


Bij de Nederlandse brouwer heeft topman Peter Swinkels (61) afscheid genomen als directievoorzitter. Hij bekleedde die functie gedurende 12,5 jaar. Hij wordt opgevolgd door Jan-Renier Swinkels (43), die meteen de zevende generatie aan de top van het Nederlandse familiebedrijf brengt. Wereldwijd telt Bavaria 950 werknemers.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home