Vork en Mes

Tuesday, October 25, 2005

InBev herstructureert Bulgaarse activiteiten

Bierbrouwer InBev heeft bekend gemaakt dat in het Bulgaarse filiaal in Pleven, één van zijn drie Bulgaarse brouwerijen, de brouwactiviteiten zijn stopzet. De productie wordt overgeheveld naar de twee andere vestigingen in Bulgarije.

InBev stelt dat de Bulgaarse productieactiviteiten moesten gestroomlijnd worden. De brouwerij heeft te maken met overcapaciteit in Bulgarije. Daarom is besloten de brouw- en verpakkingsactiviteiten over te brengen naar de twee andere brouwerijen in het land. De vestiging in Pleven wordt nog wel gebruikt voor de productie van malt en voor verkoop- en distributieactiviteiten.

De sluiting heeft gevolgen voor 98 werknemers. De herstructurering van de brouwerij on Pleven leidt tot nieuwe investeringen en creëert nieuwe banen in de brouwerijen van Plovdiv en Haskovo.

InBev verwacht dat de optimalisering van de productie, die een capaciteit heeft van 0,46 miljoen hectoliter, in totaal 400.000 euro aan eenmalige kosten met zich mee zal brengen. De totale investering voor de verhuizing van de productie zal ongeveer 1,6 miljoen euro bedragen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home