Vork en Mes

Friday, March 21, 2008

Meisjes verkiezen drank boven voedsel

Steeds meer meisjes en vrouwen slaan maaltijden over om meer te kunnen drinken. Dat hebben een aantal Britse geneesheren gemeld. Deze nieuwe rage heeft de naam gekregen van drankorexcia. De meest recente studies bewijzen dat er een verband bestaat tussen alcoholmisbruik en eetstoornissen. Een derde van boulemiepatiënten heeft problemen met alcohol of drugs.


Volgens Louis Noble, diëtiste aan het Berkshire Healthcare Trust, voert aan dat meisjes een hoge druk voelen om er bij te horen. Om de aandacht te trekken drinken zij overmatig en zijn te slank. Het nuttigen van alcoholische dranken is voor hen belangrijker dan eten. Ook die slanke celebreties met een druk sociaal leven en die veel media aandacht krijgen, hebben en nefaste invloed op gedrag van jonge meisjes. Het wordt bijna een status symbool om dronken opgemerkt te worden.


Hebben meisjes een avond gepland om te gaan stappen, dan zullen zij die dag één of meer maaltijden overslaan of slechts kiezen voor een kleine snack. Een pasta-maaltijd bevat ongeveer 700 calorieën, goed voor vier of vijf alcoholpops. De wetenschappers wijzen erop dat overdadig drinken op een nuchtere maag risico's inhoudt. Men wordt er sneller dronken van en het verhoogt de kansen op mogelijke bewusteloosheid. (HJL)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home