Vork en Mes

Friday, November 16, 2007

Studies over invloed van voeding op kanker doorgelicht

Een internationaal team van wetenschappers onderzocht de relevantie van ongeveer een half miljoen studies over het verband tussen kanker, voeding, beweging en overgewicht. Ruim vijf jaar hadden de gerenommeerde wetenschappers nodig om het aantal relevante onderzoeken tot 7.000 te beperken. Conclusie is dat ruim een derde van alle kankergevallen te voorkomen is als we gezonder zouden eten en meer bewegen.

De resultaten van de doorlichtingen van de verschillende onderzoeken worden in een lijvig rapport voorgesteld op de voedings- en gezondheidsbeurs op de Heizel. De nieuwste inzichten over de oorzaken en preventie van kanker worden erin uit de doeken gedaan. Voor het eerst werd de invloed van voeding op het ontstaan van kanker op grootschalige wijze onderzocht.

Groenten en fruit beschermen slechts tegen een aantal soorten kanker, lang niet tegen allemaal zoals lang gedacht. Rood vlees of bereide vleeswaren (charcuterie) laat men beter staan. Voorts wordt beweging sterk aangeraden in de strijd tegen kanker. Wie aan overgewicht lijdt, verhoogt zijn kansen op de ziekte sterk. Voorts worden alcohol en roken afgeraden. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home