Vork en Mes

Thursday, November 15, 2007

Prijs voor Arteveldehogeschool op Voedingscongres

Het project ‘Beestig gezond op school’ van de Arteveldehogeschool won tijdens het Voedings- en Gezondheidscongres op de Heizel de ‘Beste Project Voeding en Gezondheid 2007’-Award. Het project stond als enige onderzoeksproject van een hogeschool naast projecten van belangrijke bedrijven uit de voedingsindustrie. In zijn rol als expertisecentrum bij het ontwikkelen van wetenschappelijk verantwoorde producten ten behoeve van de praktijk ontwikkelde de Artveledehogeschool het project ‘Beestig gezond op school’. Daar kreeg de school nu zijn beloning voor.

Het project wil een antwoord bieden op de vaststelling dat het niet zo goed gesteld is met de eetgewoonten van jonge kinderen en kleuters op school. Nochtans is evenwichtige voeding één van de basisvoorwaarden voor een normale groei en ontwikkeling van een kind. Lectoren van de lerarenopleiding ontwikkelden nu een pakket met specifiek materiaal om met kleuters te werken rond gezondheidsbevordering.

In acht Oost-Vlaamse interventiescholen werd het project vorig schooljaar reeds uitgetest. Van het voorjaar van 2008 zullen de materialen gelanceerd worden. Het pakket is bestemd voor kleuters, leraren, directie en ouders in de Vlaamse kleuterscholen. Kinderen tussen 2.5 en 6 jaar kunnen aan de hand daarvan leren een optimaal voedingsgedrag te vertonen. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home