Vork en Mes

Monday, November 12, 2007

Italiaans getinte Week van de Smaak

Van 15 november tot 24 november 2007 worden in Vlaanderen en Brussel meer dan 1000 culinaire activiteiten georganiseerd. Dit alles in het kader van de Week van de Smaak, die dit jaar Italië te gast heeft. Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux en gouverneur van Limburg Steve Stevaert namen daarom deel aan een ‘Giro d’Italia’ in het Limburgse Genk. Deze stad en de gehel Limburgse mijnstreek vormen de bakermat van de Italiaanse gemeenschap in Vlaanderen.

De ‘Giro d’Italia’, die gereden werd op Vespa’s, ander Italiaans cultureel erfgoed, liep langs verschillende Italiaanse zaken waar verenigingen de deelnemers lieten kennismaken met hun streekproducten. Steve Stevaert, voorzitter van de Week van de Smaak, vindt het belangrijk dat Italië gastland is vanwege de invloed van hun eten op onze samenleving.

In totaal zullen ongeveer 700 bedrijven, verenigingen, scholen en buurtcomités de komende week activiteiten organiseren in een culinair kader. Zo zullen culinaire stadswandelingen georganiseerd worden, worden er verhalen verteld over streekproducten en kan men natuurlijk van alles proeven. Stad van de Smaak is dit jaar Kortrijk, waar op 24 november ook het slotfeest van de Week plaatsvindt. Meer informatie op www.weekvandesmaak.be. (LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home