Vork en Mes

Thursday, October 25, 2007

Europees parlement tegen roken

Jaarlijks gaan in de Europese Unie 650.000 mensen dood aan de gevolgen van roken. In dit cijfer zitten ongeveer 80.000 passieve rokers, waaronder baby’s en kinderen. Daarom wil het Europees Parlement de strijd tegen rokers harder aanpakken. Binnen de twee jaar moet roken in alle openbare gebouwen, vervoersmiddelen en gesloten werkruimtes, inclusief de gehele horecasector, verboden zijn.

Het Europees Parlement wil het moeilijker maken voor jongeren om aan sigaretten te raken en wil bijsluiters voorzien op de varpakkingen van rookwaren. Voorts bepleit het een verbod op verslavingsversterkende additieven. Daarnaast wil het Europees Parlement dat fabricanten van tabaksproducten aansprakelijk gesteld kunnen worden.

Europarlementslid Marianne Thyssen (CD&V) is zeer tevreden met de voortrekkersrol van het Europees Parlement op dit vlak. Wel betreurt ze het feit dat het Belgisch rookverbod, dat van kracht werd op 1 januari 2007, niet eenduidiger en radicaler is. Op termijn wil Thyssen naar een absoluut rookverbod in de horeca gaan.(LD)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home