Vork en Mes

Friday, September 21, 2007

Unibra werkt verder aan Afrikaanse uitbouw

De Belgische biergroep Unibra heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst van 5,53 miljoen euro geboekt. Dat betekent een daling van 1,4 procent tegenover een jaar eerder. Onder meer de verkoop van de afdeling Immobilière Industrie is daar de oorzaak van. De cijfers van de nieuwe Guinese afdeling Sobragui werden voor het eerst opgenomen in de resultaten.


Daardoor nam de omzet toe tot procent 10,2 miljoen euro, tegenover 3,5 miljoen euro een jaar eerder. Unibra verwacht dat de brouwerijen in Guinee kunnen blijven groeien aan hetzelfde tempo, zolang er geen politieke problemen de kop opsteken. In april startte de brouwerij Skol in Algerije. Unibra geeft geen vooruitzichten voor het hele boekjaar omdat het resultaat te zeer afhankelijk is van de evolutie op de markten en mogelijke meerwaarden.


Unibra meldt ook dat renovatiewerken in de fabriek in Conakry in Guinea bijna afgerond zijn. De productie in de nieuwe brouwerij van Kissidougou start volgende maand. De constructiewerken in een brouwerij in Algerije door de 50 procent-dochter BSA zijn in de eindfase beland. Ook die brouwerij zou voor eind dit jaar moeten opstarten. De 35 procent-dochter NBM onderzoekt intussen de constructie van een nieuwe brouwerij in Madagascar.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home