Vork en Mes

Tuesday, September 18, 2007

Puratos opent Innovation Center

Puratos, leverancier van grondstoffen en basisingrediƫnten voor bakkerijen, heeft in Groot-Bijgaarden een Innovation Center geopend. Om optimaal op de marktevoluties te kunnen inspelen, worden daar continu nieuwe producten uitgetest. Het Innovation Center omvat tevens een laboratorium voor smaakanalyse, waar proefpersonen de nieuwe producten kunnen beoordelen.


Met het laboratorium probeert Puratos zich naar eigen steeds opnieuw uit te vinden en nieuwe producten aan te bieden. Daarbij wordt onder meer gekeken hoe nieuwe samenstellingen zich gedragen. In die ontwikkeling moet volgens het bedrijf ook altijd rekening worden gehouden met de markt. Zo is er op dit ogenblik een trend naar gezonde voeding, zonder dat daarbij toegevingen gedaan mogen worden aan de smaak.


In de kelders werd een laboratorium voor smaakanalyse ingericht. Daar kunnen proefpersonen de nieuwe producten beoordelen. Het laboratorium heeft ook een mobiele versie, ingebouwd in een autobus die in heel Europa zal postvatten aan supermarkten. Ze kan Puratos de voorkeur van de consument naar eigen zeggen testen op het moment van de aankoop. In de kelder van het nieuwe complex werd ook een klein museum ingericht.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home