Vork en Mes

Wednesday, September 19, 2007

Mytilus failliet verklaard

Het Oostendse bedrijf Mytilus is door de rechtbank van koophandel failliet verklaard. Het bedrijf was gespecialiseerd in de verhandeling en vooral de verwatering van mosselen. Zo werden er in Oostende Griekse en Canadese mosselen verwaterd. Mytilus was het enige Belgische bedrijf dat deze activiteiten aanbood. Er werkten bij het bedrijf, dat over een modern machinepark beschikt, maar twee mensen meer.


De vennootschap werd in 1996 gesticht door Nederlander Leendert Sies, die nog tot vorig jaar actief was bij het bedrijf. In 2005 nam Mytilus een eerste dockingstation in de Oostendse vismijn in gebruik. Mosselen uit andere landen zouden in speciale containers verwateren en nadien op de markt gebracht worden. Maar kort na de opstart verdwenen de containers en werd van het project niets meer gehoord.


De oorzaak van de problemen zouden dan ook moeten gezocht worden bij niet renderende investeringen. Door de groeiende problemen werkten er bij Mytilus nog maar twee mensen meer. Een Nederlandse bedrijf zou interesse hebben in het moderne machinepark van Mytilus. De laatste kapitaalsverhoging van het bedrijf dateert van juni toen vishandelaar Ronald Torreele uit Mariakerke nog vers kapitaal inbrachten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home