Vork en Mes

Thursday, September 20, 2007

Kapitaalverhoging bij Bruxelles Gourmand

De keten van voedingswinkels Bruxelles Gourmand heeft één miljoen euro opgehaald in het kader van een private plaatsing. Het geld moet onder meer dienen voor de realisatie van een aantal winkels en voor de opening van winkels waar de merken van de groep te vinden zijn. Bruxelles Gourmand wilde oorspronkelijk al vroeger naar de beurs trekken, maar koos er uiteindelijk voor eerst een private plaatsing te organiseren.


De beursplannen van het bedrijf blijven echter ongewijzigd. Bruxelles Gourmand denkt nu aan maart of april volgend jaar voor zijn beursgang op Alternext. De onderneming wil daarbij drie tot vijf miljoen euro ophalen. Bruxelles Gourmand is in handen van oprichter Philippe Pellegrino (70 procent) en van de Brusselse investeringsmaatschappij GIMB (30 procent). Het bedrijf staat ook dicht bij twee overnames.


Bruxelles Gourmand werd eind 2004 opgericht. Het groepeert de gerenommeerde ambachtelijke Brusselse voedingsbedrijven Matthys & Van Gaever (wild en gevogelte), Northsea (vis), De Boe (koffiebranderij), Langendries (kaas) en Le Cellier du Monde (wijn). Het bedrijf opent wellicht in september volgend jaar een eerste verkooppunt. Bruxelles Gourmand zoekt ook nog partners of overnames in de brood- en de fruit en groentebranche.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home