Vork en Mes

Saturday, August 11, 2007

Sterke groei voor supergezonde voeding

De omzet van de markt van de supergezonde voeding zou tegen 2011 nagenoeg kunnen verdubbelen, vooral dankzij het succes van sojaproducten en exotische vruchten. Dat blijkt uit een Amerikaans-Europese enquête van het onderzoeksbureau Datamonitor. Meer dan de helft van de ondervraagden voert daarbij aan het voorbije jaar al actief bezig geweest te zijn met het streven naar gezondere voedinggewoontes.


“De groei is vooral te danken aan de consument die steeds meer op zoek gaat naar producten die goed zijn voor zijn gezondheid,” aldus Datamonitor. “De consument wil steeds meer voedingrijke, verse, organische en functionele voeding en keert daarbij ook steeds meer zijn rug naar producten met veel vetten, suikers en zouten. Dat leidt tot een grotere populariteit van producten zoals de açaibes, gojibes en de granaatappels.”


“De granaatappel vormt volgens de onderzoekers op dit ogenblik één van de meest trendy superfood-ingrediënten,” aldus het magazine Food Navigator. “Op enkele jaren tijd is er een groei met 500 procent gekomen van het aantal producten dat granaatappels als bestanddeel gebruikt.” Maar het nadeeel is dat deze ingrediënten van exotische oorsprong zijn en hun aanvoer dus een zware impact heeft op het leefmilieu.


De verkoop van sojaproducten is tussen 2001 en 2006 verdrievoudigd. In de Verenigde Staten werd een verdubbeling opgetekend. In de Verenigde Staten realiseerde de verkoop van groene thee vorig jaar een bedrag van 116 miljoen euro, tegenover 18 miljoen euro in 2001. In Europa was de groei veel minder sterk.

1 Comments:

 • At 2:44 PM , Blogger Unknown said...

  Leuke interactieve links m.b.t. pro-biotics drankjes, laat je mening achter:

  http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=Gl108LIvq0kSL1bIg2eZKQ_3d_3d


  en tweede link:

  http://vovici.com/wsb.dll/s/14bddg2bb07

  groeten van meedenkende consument

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home