Vork en Mes

Sunday, August 12, 2007

Fountain voert overnamegesprekken

Het Belgische drankenbedrijf Fountain staat in de belangstelling van een aantal partijen die geïnteresseerd zijn in een instap. Dat heeft de top van Fountain, dat gespecialiseerd is in koffiesystemen, warme en koude dranken en drankenservice aan de KMO-sector, bevestigd. De interesse zou zowel van binnenlandse als buitenlandse partijen komen. Het bedrijf verwacht voor het einde van het jaar meer nieuws over het dossier.


Fountain kon niet meedelen of de gesprekken zullen uitmonden in een daadwerkelijke overname, al geeft Pierre Vermaut, voorzitter van de raad van bestuur, toe dat de kans groot is dat er inderdaad een dergelijk scenario uit de bus zal komen. Zodra een partij een belang van meer dan 30 procent opbouwt in een Belgisch bedrijf, is ze wettelijk verplicht om een publiek overnamebod te lanceren op alle aandelen. Vermaut zegt niet in te zien waarom iemand geïnteresseerd zou zijn in een belang van 25 procent.


Fountain is genoteerd op de Brusselse beus en was het voorbije boekjaar goed voor een omzet van 33,7 miljoen euro. Het bedrijf is in handen van het Britse fonds SG Capital Europe Fund I (31 procent), het Franse Cognetas (11,1 procent) en het Belgische Quaeroq, een investeringsfonds van de West-Vlaamse bouwgroep Matexi (12,4 procent). Volgens Vermaut staan de drie grote aandeelhouders ook open voor een verkoop.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home