Vork en Mes

Friday, August 10, 2007

Duurder biersegment helpt Alken-Maes

Brouwerij Alken-Maes zag de Belgische verkoop tijdens de eerste jaarhelft licht dalen. Toch kon de groep zijn marktaandeel behouden, want ook de totale Belgische markt daalde met 0,8 procent. De omzet van Alken-Maes kende een stijging met 2,1 procent, dankzij de focus op de duurdere bieren. Scottish & Newcastle, de Britse moedergroep van Alken-Maes, zag zijn nettowinst met 3,1 procent dalen tot 124 miljoen pond.


De matige prestaties van Scottish & Newcastle hebben naar eigen zeggen te maken met het bijzonder slechte weer in Groot-Brittanniƫ. De groepsomzet over de eerste jaarhelft steeg met 7,8 procent tot 2,11 miljard pond. Dat is vooral te wijten aan de goede prestaties van het Russische BBH, een joint-venture met het Deense Carslberg. Scottish & Newcastle maakte bekend dat door de matige prestaties de doelstellingen voor dit jaar wellicht niet gehaald zullen worden.


Alken-Maes investeert in zijn vestiging in Alken de volgende jaren 2 miljoen euro in ecologische oplossingen. Die moeten de impact van het productieproces op het milieu drastisch beperken en op termijn resulteren in een lagere productie van afval, water en elektriciteit. Er komt onder meer een nieuwe waterzuiveringsinstallatie, die het restafval met 70 procent moet verminderen en biogas zal leveren als alternatieve energiebron.


De installatie zal eind volgend jaar in gebruik genomen kunnen worden. Meteen kan ook de totale capaciteit van de brouwerij gevoelig opgedreven worden. Daarnaast zullen vijftig medewerkers op vrijwillige basis meewerken aan resultaatsgerichte projecten die gericht zijn op oplossingen om op een rationele manier energie, afvalbeheer en waterverbruik te verminderen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home