Vork en Mes

Thursday, August 09, 2007

Dieetvoeding is gevaar voor obesitas

Dieetvoeding kan het risico op overgewicht bij kinderen aanwakkeren. Kinderen die vaak dieetvoeding eten, lopen het risico om ongemerkt en langzaam toch dikker te worden omdat ze meer gaan eten. Dat stellen onderzoekers van de universiteit van Alberta. Volgens hen is het beter dan ook beter om kinderen gezonde voeding aan te bieden met voldoende calorie├źn in plaats van caloriearme snacks of maaltijden.


De Canadese wetenschappers stellen dat hun onderzoek ook een verklaring kan geven voor de link tussen dieetdranken en obesitas. Uit tests die de wetenschappers deden met jonge ratten is gebleken dat de dieren extra gaan eten, wanneer ze alleen caloriearme voeding krijgen. Bij oudere ratten is dat niet het geval. De onderzoekers menen dat de dieren met name op hun smaak vertrouwen om de energiewaarde van hun voeding te bepalen.


De jongere ratten linkten de smaken die met calorierijke voeding worden geassocieerd echter met de caloriearme alternatieven die ze voorgeschoteld kregen en gingen daardoor onbewust meer eten om toch aan een bepaald aantal calorie├źn te komen. De onderzoekers stellen dat ook jonge kinderen op die manier verkeerde associaties zouden kunnen maken en een verkeerde eetgewoonte zouden kunnen aankweken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home